Moderation

Moderation handler om at sikre kvalitet, saglighed og relevans, lovlighed og tone på siden. 

Kvalitet handler om at sikre relevant viden og information ved at svare på spørgsmål, korrigere fagligt forkerte opslag og henvise til relevant information.

Saglighed og relevans er at holde diskussioner og forslag på sagen og i de relevante formater. Eksempler kan være forslag uden for kommunens eller det diskuteredes område. Det kan også være at henvise til andre emner eller steder, hvor det pågældende svar eller forslag hører hjemme. Det kunne f.eks. være et forslag i en debat, som med fordel kan oprettes som borgerforslag, eller en debat under et forslag, der ikke er relevant for forslaget, og derfor bør oprettes som selvstændig debat.

Lovlighed skal sikre at der ikke opfordres til lovbrud eller begås lovbrud. Det sidste kan f.eks. være overtrædelse af copyright, deling af andres private oplysninger eller trusler.

At tonen holdes respektfuldt og uden brug af retorik, der er voldelig, hadefuld, racistisk, injurierende eller nedsættende overfor konkrete personer eller bestemte grupper.

Hvordan anmelder jeg kommentarer?

Alle brugere kan og opfordres til at anmelde kommentarer de mener overtræder eller ikke lever op til ovenstående. Dette kan gøres ved at trykke på det lille flag ud fra kommentarer. Er dette ikke muligt, eller har du behov for at uddybe problemstillingen, så skriv til admin. på Frip@aarhus.dk

Der modereres på forskellige niveauer

  1. Der laves en offentlig kommentar af en admin., officiel embedsmand eller moderator, der påtaler en kommentar eller uddyber med relevant info. 
  2. Kommentaren eller forslaget fjernes fra siden.
  3. I sidste instans blokeres brugeren fra siden.

Hvad gør jeg, hvis jeg mener at være blevet uretfærdigt censureret? Hvis du mener at du er blevet unødvendigt censureret ved at have fået slettet en kommentar eller bruger, så kontakt admin. på Frip@aarhus.dk. Her vil du få en begrundelse for sanktionen og evt. få bruger eller kommentar gendannet.

Hvem kan moderere?

Tre brugertyper har ret til at moderere på Sammen om Aarhus. Alle de forskellige brugertyper vil fremgå som havende en særlig rettighed eller funktion på siden.

  1. Administratorer.
  2. Moderatorer.
  3. Embedsmænd eller særligt udvalgte personer