Om Sammen om Aarhus

Digitalt medborgerskab gør det nemmere at deltage

Billede af stemmeseddel

Sammen om Aarhus handler om at give borgere i Aarhus mere indflydelse på de beslutninger, der bliver truffet i Aarhus Kommune. Det kan ske på flere måder. Efterhånden som platformen udvikler sig vil der komme flere muligheder. Klik rundt på de forskellige faner eller se et udvalg af de igangværende processer på forsiden.

Hvilke typer processer kan være på siden?

Det er ikke altid er der vil være gang i de forskellige muligheder for indflydelse, men efterhånden som muligheden byder sig vil de blive aktiveret på siden.

De forskellige muligheder kan være:

Deltagerbudgetter

Her kan borgere uploade forslag og fordele offentlige midler i bydele eller på tværs af bydele.

Borgerdialoger 

Kan være debat, udvikling af forslag eller kommentarer på officielle tekster. Det vil som regel være knyttet op på et bestemt tema eller politikudvikling.

Afstemninger

Kan være afstemning om alt fra omdannelse af byrum til holdninger til bestemte emner

Borgerforslag

Alle borgere kan her uploade forslag til byen. Hvis et forslag får nok støtter vil det blive taget seriøst og diskuteret af dem der kan få forslaget til at ske. BEMÆRK at dette modul ikke er aktiveret og altså ikke er en mulighed.

Debatforum

Alle kan oprette diskussioner og invitere folk til at diskutere. Det fungerer som et almindeligt diskussionsforum, hvor man taler pænt til hinanden.BEMÆRK at dette modul ikke er aktiveret og altså ikke er en mulighed.

Hvordan kommer jeg igang?

Når du skal bruge hjemmesiden skal du trykke "log ind" og logge ind med Nem-ID. Herefter vil du blive oprettet som bruger og kan deltage i de forskellige projekter. Vær opmærksom på de specifikke krav, der kan være i forbindelse med de enkelte muligheder for deltagelse.

Hvor gammel skal man være?

For at bruge siden skal du være fyldt 15 år og have ret til at få udstedt et Nem-Id.

 

Har du et spørgsmål der ikke er svaret på? Send en mail til Frip@aarhus.dk. Så skal vi gøre vores bedste for at svare dig og sætte spørgsmålet ind på siden.