Sammen om Aarhus

Om Sammen om Aarhus

 

Siden handler om at give borgere i Aarhus mere indflydelse på de beslutninger, der bliver truffet i Aarhus Kommune. Det kan ske på flere måder. Efterhånden som platformen udvikler sig vil der komme flere muligheder. I øjeblikket kører Fællesskab og Bevægelse i Tranbjerg og Kulturpolitik 2021. Fællesskab og Bevægelse er et deltagerbudget. I deltagerbudgetter er det borgerne selv, der fordeler offentlige penge ud på de områder/aktiviter/projekter, som de mener skal have penge. I Kulturpolitik 2021 kan borgere i Aarhus Kommune deltage i debatten om udformningen for Aarhus Kulturpolitik 2021-2024.

Hvordan kommer jeg igang?

Når du skal bruge hjemmesiden skal du trykke "log ind" og logge ind med Nem-ID. Herefter vil du blive oprettet som bruger og kan deltage i de forskellige projekter. Vær opmærksom på de specifikke krav, der kan være i forbindelse med de enkelte muligheder for deltagelse.

Hvor gammel skal man være?

For at bruge siden skal du være fyldt 15 år og have ret til at få udstedt et Nem-Id.

 

Om Fællesskab og Bevægelse i Tranbjerg

Hvordan opretter man forslag?

Når det bliver muligt at oprette forslag skal du trykke ind på deltagerbudgetsiden. Her vil det være muligt at trykke opret forslag. Når du opretter et forslag vil du blive bedt om at følge en skabelon for udfyldelse. Det er vigtigt du udfylder den, da det sikrer at alle forslag præsenteres ens.

Hvem bestemmer, hvilke forslag der får penge?

I sidste ende er det borgerne der bestemmer! Kommunen finder (evt. i samarbejde med borgerne) nogle penge, der kan lægges ud til borgerne og sætter nogle kriterier op for, hvad pengene kan gå til. Herefter er det borgerne, der kommer med forslag på baggrund af de kriterier. Efter at have gennemgået forslagene og godkendt dem efter gældende regler, skal borgerne fordele penge gennem afstemning. Afstemningen er gældende!

 

Har du et spørgsmål der ikke er svaret på? Send en mail til Frip@aarhus.dk. Så skal vi gøre vores bedste for at svare dig og sætte spørgsmålet ind på siden.