Sådan foregår afstemning

I deltagerbudgetter får alle borgere lov til at fordele alle pengene. Du kan altså stemme på ligeså mange forslag som der er penge til at realisere.

Sådan stemmer og fordeler du penge siden!

Når alle forslag er kommet ind på siden og det er tid til at stemme kommer du ind på en side ligesom i eksemplet herunder. Her vil du kunne se:

1. Hvor mange penge du kan fordele. (Orange cirkel)

2. Hvad de forskellige forslag koster. (Grøn cirkel)

3. En sort bar som viser, hvor mange penge du har fordelt. Ved at trykke på stem fordeler du penge til det forslag. (Blå pil)

Du kan stemme til du har fordelt alle pengene og baren er fuld eller du ikke kan finde noget at bruge de sidste penge til.

Hvordan fordeles pengene efter afstemning?

Efter afstemning tælles stemmerne op og penge fordeles på de forslag, der har fået flest stemmer. Herunder ses et eksempel på en afstemning.

I eksemplet er der i alt 80.000 kr. i puljen. Ungefællesskab i Beder-Malling har fået flest stemmer og får derfor første "portion" af pengene. De har bedt om 32.000. Der er nu 48.000 kr. tilbage. Derefter går man videre til næstflest stemmer. Det er CykelDoKKs cykelrejse. Men da de har bedt om 78.450 er der ikke nok penge i puljen. Derfor går man videre til tredjeflest stemmer, der er Waste Hunt ambassadører. De får 20.000. På den måde fortsætter man til der ikke er flere penge i puljen.