Sammen om Aarhus

Gå tilbage

Voksne autister

Marianne Banner Marianne Banner  •  08-11-2020  •    1 kommentar

Forslagskode: CONSUL-2020-11-90

Trivselsforslag vedr. voksne med autisme

Voksen handicap

 

Udtrætning og lav stresstærskel er en del af autismen. Derfor kan  nogle voksne med autisme hverken tage uddannelse efter STU eller overkomme skåne- eller flexjob. De har brug for et aktivitetscenter med høj faglighed på autismeområdet, hvor de kan vedligeholde og udvikle deres skolefærdigheder og styrke deres livsduelighed. Herfra kan pædagogisk ledede aktiviteter være i samspil med civilsamfundet - som affaldsopsamling langs veje, hjælp i lokal genbrugsbutik, lufte hund for ældre, afhentning af indkøb eller pakker mv.

 

Kunne man tænke voksne med autisme ind i oprydningshjælp i haver, i lokalområdet, nedfaldsfrugt, flytning af kompost ol.opgaver.

 

Aftaler med lokale idrætsklubber, som laver voksenhold kun for mennesker med handicap.  

Lige som de gør for børn.

F.eks AGFs idrætsskole som har et autismehold for børn, LAVIA og Haliwiksvømmmehold i Lyseng.

Der skal være faguddannet personale nok på bostederne, så borgerne der kan deltage i fritidsaktiviteter efter eget valg.

 

Bostederne skal bruge de gratis tilbud, der er i lokalområdet, og tilbyde borgerne ledsagelse til dem. 

 

Man bør på bostederne benytte alle de gratis muligheder, der kan have interesse for de borgere, der bor der.

 

Bostøtterne skal opmuntre til og støtte op om selve deltagelsen i civilsamfundets tilbud. Bostøttet introducerer og ledsager, til borgeren er tryg. Kultur, idræt, folkeoplysning og socialt frivilligt arbejde inden for en afstand, hvor borgeren selv vil kunne magte transporten efterfølgende.


Du skal log ind eller tilmeld dig for at skrive en kommentar.
  • Avatar admin
    Administrator #4  •  09-11-2020 08:33:14

    Hej Marianne. Tak for dit forslag. Husk du kan dele dit forslag med andre ved eksempelvis at trykke på Facebook ikonet ude i højre hjørne. Det er også muligt at stemme på dit og andres forslag og dele sine tanker og holdninger i kommentarsporet. Mvh. Frederik

    Ingen stemmer  |  Jeg er enig 0 Jeg er uenig 0
    Ingen svar