Gå tilbage

Husk, at det at bo i egen bolig er noget man skal lære. Lav Ny-indflytter-gruppe

Hjælpebruger Hjælpebruger  •  20-11-2020  •    Ingen kommentarer

Forslagskode: CONSUL-2020-11-122

I overgang til egen bolig skal der være opmærksomhed på at lære at bo i egen bolig, på netværk, på det sociale, på kontinuitet i støtten og ikke mindst på hjælp til at få styr på økonomien.

I overgang til egen bolig skal der være opmærksomhed på at lære at bo i egen bolig, på netværk, på det sociale, på kontinuitet i støtten og ikke mindst på hjælp til at få styr på økonomien. Dette gælder for såvel unge som ældre. Hvis økonomien ikke kommer på plads, mister man ofte boligen hurtigt igen. Det er også vigtigt at lære at begå sig i et boligområde. Det er ikke nok, at man får at vide, hvad man ikke skal gøre. Det er mindst lige så vigtigt at få at vide, hvad man så skal sætte i stedet. F.eks. hvad kan man gøre i stedet for at invitere alle vennerne ind i lejligheden og feste igennem på en hverdag?

En ide kunne være en ny-flytter gruppe på tværs af diverse tilbud, hvor man kan mødes med evt. en repræsentant fra SAND og en mestringvejleder samt andre, der er ny-indflyttet i egen bolig. Her kan man dele erfaringer, møde nye og bedre relationer, lære fra hinanden – oparbejde små peer- fællesskaber.

Forslaget stammer fra Gå-Hjem møde d.16. november om "Flere hjemløse i egen bolig ". Har du kommentarer til at forbedre eller uddybe forslaget, så skriv dem nederst på siden. Det er også muligt at stemme på forslaget, hvis du mener det er et godt forslag.