Gå tilbage

Brøn i de rette rammer trives!

Bruger slettet  •  05-11-2020  •    1 kommentar

Forslagskode: CONSUL-2020-11-87

Børn med autisme og deres familier har brug for det helt særlige!

Sundhedsplejen skal kende til screeningsmetoder, der skal screenes i børnehave  under skoleforløbet i 3 og 6 klasse, så man ikke kommer til at lave uretmæssige tvangsfjernelser, der skal høj faglighed om autisme ud på daginstitutioner og skoler, så man giver den rette indsats fra start.

Rettidig omhu, sårer penge på den lange bane og det må da være bæredygtigt.

 

Lyt til forældrene, giv den hjælp der spørges efter, f.eks når anden hjælp kan træde i stedet for det serviceloven giver hjemmel, f.eks giv hjælp til rengøring så forældre kan hjælpe barnet f.eks til fritidsaktivitet eller lektiehjælp, mange børn med autisme er så sanseforstyrret at lyden af støvsuger eller lugten af skurepulver stresser dem.

 

Faglighed og viden om autisme er forudsætninger for at børn med autisme trives.

 

Civilsamfundet ved ikke noget om autisme og derfor kan man ikke umiddelbart bare sende børn med autisme ud til fritidsinteresser, til spejder eller i idrætsklubber. Der hvor det går godt er der hvor barnet har en personlig støtte med, og lederne i forvejen ved noget om autisme fra eget hjem.

Forældre til børn med autisme har sjældent overskud til at være ulønnede fritidsledere for andres børn.

 

Kunne man få aktiveret pensionerede pædagoger og lærer med autisme viden som klubledere, eller som støtte/mentor personer, ville mange flere børn kunne være en del af fællesskabet.

 

Vil man vide mere om børn med autismes særlige måde at være i verden på, så se vores webinarer på www.autismeforening.dk ( de er omtalt på forsiden)

Du skal log ind eller tilmeld dig for at skrive en kommentar.
  • Administrator #4  •  09-11-2020 08:31:52

    Hej Marianne. Tak for dit forslag. Husk du kan dele dit forslag med andre ved eksempelvis at trykke på Facebook ikonet ude i højre hjørne. Det er også muligt at stemme på dit og andres forslag og dele sine tanker og holdninger i kommentarsporet. Mvh. Frederik

    Ingen stemmer  |  Jeg er enig 0 Jeg er uenig 0
    Ingen svar