Sammen om Aarhus

Gå tilbage

Flere grønne, blå og rekreative områder på Aarhus Ø

Pseudonym Pseudonym  •  2020-05-05  •    Ingen kommentarer
Strandpromenade_BIOPARK2.jpg
Strandpromenade_BIOPARK2.jpg


Forslagskode: CONSUL-2020-05-79

Der er for meget beton på Aarhus Ø. Der mangler indbydende åndehuller med plads til afslapning.

Skab et unikt og rekreativt område på Aarhus Ø, der kan skabe et enestående byrum for byens borgere og turister. Det kan blive Aarhus’ svar på Central Park i New York eller Hyde Park i London.

Det kan eksempelvis være på Pier 2, hvor Molslinjen ligger nu. At området bliver grønt behøver ikke betyde, at der ikke kan være byggeri, men lav god plads mellem bygningerne. Find eventuel inspiration fra Latinerkvarterets stemning: små hyggelige caféer, boliger og butikker, men i moderne og smuk arkitektur. 

Der kan herfra laves en charmerende gågade med masser af grønt, bænke og hyggelig belysning, der skaber tryghed og forbinder Pier 2 med resten af Aarhus Ø. 

En oplagt mulighed kunne også være at etablere Naturhistorisk Museum på Pier 2. Der vil kunne skabes nogle fantastiske udstillingslokaler over og under terræn, eventuelt med en forbindelse op til parken, hvorfra dagslyset kan komme ned. Det vil også være oplagt at lave et vindue ud i bugten, hvorfra livet under havoverfladen kan betragtes. Ligeledes kunne der i selve parken vises biologisk mangfoldighed i form af forskellige artsrige og truede naturtyper som eng, blomstrende græsland og klitnatur - mulighederne er mange. 

Området kunne også rumme en amfiscene ud til bugten, et område med markedsplads, direkte adgang til en lille strand, beachvolley, basket, kajakklub, klatrevæg udover vandet, små byhaver, Dome og Visions og selvfølgelig strandbaren - kun fantasien sætter grænser. Kort sagt, kopier det, der fungerer i andre parker og bydele, og integrer det i området.


Du skal log ind eller tilmeld dig for at skrive en kommentar.