Gå tilbage

Kunst og kultur 16-30

Bydelstelefon Bydelstelefon  •  25-04-2022  •    Ingen kommentarer

Forslagskode: CONSUL-2022-04-220

Forslag indtalt i bydelstelefonen som ønsker "kunst og kultur" i parken

16. Scene med musik og teater

Der skal være en scene med en masse musik og teater for børn.

17. Kunst man kan lege i

Det kunne være godt med lidt flere kunstlegeting, som helikopteren, den er virkelig fin og virkelig smuk. Kunne man lave noget mere, så det er fedt at hænge ud hernede, så kunne det være godt. Og måske også lidt flere læsteder, der er godt nok meget vind.

18. Udendørsscene, aktiviteter og kunst

Det kunne være en god idé med en permanent udendørsscene, eller et areal hvor man kunne lave noget aktivt f.eks. yoga eller andre aktiviteter, som kunne blive sat op. Så synes jeg også, at det er fint med lidt kunst, og måske nogle flere bænke. Mere kunst, mindre hæk.

19. Skulpturpark

En beliggenhed foran det helt fantastiske kunstmuseum ARoS, kalder jo på at vi skal have en dejlig skulpturpark, gerne med moderne hovedværker.

20. Stationær scene

Det ville være en rigtig god idé, hvis i etablerede en meget stationær scene i træ eller andet, evt. overdækket til dans. Alt dans - fritidsdans, småkurser. Sådan en rund eller sekskantet scene, lige her hvor folk de elsker at være.

21. Kulturmakrellen

Jeg ved ikke helt hvordan parken skal se ud, men jeg tænker man kunne navngive den 'Kulturmakrellen'.

22. Kunst man kan sidde på

Der skal være kunst, som man kan bruge til noget f.eks. til at sidde på.

23. Mere kunst

Jeg kunne godt tænke mig, at hvalokopteren får en mere central placering. Jeg synes den er rigtig cool, og jeg kan godt lide den. Så kunne det også være rart med nogle udvalgte steder i parken, hvor man satte noget kunst. Og så kunne det være fedt hvis i bevarede træerne eller plantede nogle nye, så det stadigvæk er en park, men samtidig en udstilling.

24. Åbne værksteder

Nogle åbne værksteder, hvor man kan se kreative kunstnere arbejde. Noget der kunne være sjovt for børn. En slags fed legeplads.

25. Elefant af metal

Der skal være en metalelefant, ved siden af hvalen, så de kan blive rigtig gode venner. Og der skal være puder indeni dem begge to.

26. Brasiliansk spillepark

Der skal ligge det man kalder en brasiliansk spillepark, som er et sted hvor man, under bestemte tidspunkter, der kan saxofoner og blæsere og horn komme og spille i nogle sektioner, trommeslagere kan komme i andre sektioner. Det giver ligesom mening, fordi at vi står i midten af hvor musikere og kreative kunstnere kommer og går i skole. Vi har musikskolen, musikkonservatoriet, nattelivet og HeadQuaters, danseskolen og Bora Bora. Jeg synes at parken skal afspejle hvor vi står. Det er lige præcis her vi har muligheden for at vise hvad kunsten og kulturen gør for vores by, og for at sætte kunstnerne og musikerne fri. Sæt dem fri i den her park.

27. Kulturting

Jeg synes, at i skal lave kulturting. En legeplads, noget kreativt, noget historisk.

28. Udendørs scene til teater og musik

Vi kunne godt bruge en scene, så der kunne komme udendørs koncerter og teaterstykker, så man ikke behøver at betale for at opleve kulturlivet her i Aarhus. Så kan de lokale komme og opsætte stykker f.eks. den der går på Filuren, at de havde mulighed for komme og spille og få noget god erfaring og et godt, nemt publikum, da det jo ligger som det gør.

29. Interaktive musikinstallationer

Jeg synes, at i skal lave noget, der reagerer på at man går forbi - sådan at der begynder at spille noget musik. Eller i kunne lave nogle musiklabyrinter. Noget der både er børne- og familievenligt. Det kan også være noget der reagerer på lys eller lyd eller stemmer. Det kan også være noget hvor man skal løse en gåde via musik, at man skal finde den rigtige rækkefølge. Noget der skifter hele tiden. Der har før været noget med musik ude i vandet - det kan være et springvand med musik i, som skifter, eller med nogle knapper man kan trykke på, og så kan man lave sit eget lille orkester. Det ved jeg de har i Legoland - i kan jo prøve og se hvad de har lavet. Det kan også være noget hvor man skal gætte noget musik, måske en quiz. Det kunne også være skulpturer der er musikinstrumenter. Eller felter man kan træde på, der skaber musik. Altså instrumenter der er integrerede i fliserne.

30. Speakers corner

Sådan et speakers corner, upoleret. Plads til tanker, plads til idéer. Men upoleret.