Gå tilbage

Kunst og kultur 1-15

Bydelstelefon Bydelstelefon  •  29-03-2022  •    Ingen kommentarer

Forslagskode: CONSUL-2022-03-203

Forslag indtalt i bydelstelefonen som ønsker "kunst og kultur" i parken

1. Cirkus i parken

Vi kunne utrolig godt tænke os et cirkus med artister der leger at de er dyr. Derudover sæbebobler. Mange. Rigtig mange sæbebobler. Og masser musik. Men ikke de store navne.

2. Kunst for alle aldre

Kunst for alle aldre. Noget der kan bruges af børn og alle andre. Noget som man kan bevæge sig på, se på, rende rundt i både over og under. Gerne noget med vand. Denne her by mangler i den grad kunst og masser af det. Derudover masser af siddepladser og noget åben plads, der kan bruges til skiftende ting. Meget gerne til musik.

3. Interaktiv kunst man kan lege i

Interaktivt kunst, som f.eks. hvalen, som børn kan klatre, hoppe og springe på.

4. Folkelige aktiviteter

Sørg for at der fortsat er plads til de gode, folkelige aktiviteter i festugen. Det er en af de få steder, hvor der stadig er lidt folkelighed.

5. Stafelier og blomster

Der bør være blomster til alle årstider og kreative områder med staffelier, hvor man kan tegne og male. Der skal være hyggelige oaser, hvor man kan søge hen, hvor der er små skulpturer og kunst.

6. En kirkepark med plads til forskellighed

I Brasilien har man parker, som er et kirkerum - altså en slags kirke, men en park. Der holder de forskellige tjenester, og så havde jeg tænkt at det kunne være at Aarhus skulle have sådan en kirkepark, men som ikke var én bestemt religion, men som var åben overfor diversitet og forskellighed, og hvor der også er forskellige kulturarrangementer i samarbejde med Musikhuset, der viser at kultur kan rumme alt slags forskellighed.

7. Kunst der undrer

Noget mere speciel kultur og kunst. Noget man virkelig undrer sig over, med mange farver.

8. Plads til at mødes og ytre sig

Brug chancen til at lave mødesteder mellem mennesker, for er der noget der er behov for i denne tid, så er det at mennesker, af mange forskellige slags, mødes og ytrer sig. En konkret idé kunne være en moderne version af Speakers Corner, hvor man kan stille sig op, og ytre en mening og evt. deltage i en debat.

9. Et demokratisk og folkeligt sted

Parken skal være lidt ligesom Dokk1 - et demokratisk og folkeligt sted at være. Man kunne f.eks. lave noget mere som helikopter-hvalen. Det er sådan en dejlig, inddragende ting for alle børn, og det er måske et af de flotteste kunstværker der er blevet lavet. Det er sådan nogle ting vi skal have flere af i denne park.

10. En samlet park med foto, kultur og farver

Mere kultur, mere foto, mere fest og farver - en samlet bypark.

11. Kreative workshops og festuge hver måned

Der skal være en masse forskellige arrangementer, ligesom i festugen, men det skal være en gang om måneden, hvor der er kreative og kunstneriske workshops , hvor man kan fremhæve kulturen eller udfolde sig kreativt.

12. Fri kultur

En scene for fri kultur - en scene hvor man kan optræde med lige præcis det man har lyst til.

13. Skab din egen park

Et sted hvor man kan være med til at skabe noget i parken. Man kunne evt. male på noget grafit, så man selv er med til at forme det her rum.

14. Bevar hvalikopteren

Vi kan godt lide hvalikopteren, så den må gerne blive der, den er sød. Så skal der være et grønt sted at sidde, så det hele ikke bliver for kreativt. Og en vandrutsjebane!

15. Spirende kunsttalenter

Jeg synes det er oplagt med forskellige arrangementer. Unge mennesker og spirende talenter der kunne komme og udøve deres kunst udenfor, hvor vi andre så kunne opleve det.