Gå tilbage

Mini-festival

Susanne Hansen Susanne Hansen  •  19-01-2023  •    Ingen kommentarer

Forslagskode: CONSUL-2023-01-1056

Mini-festival for voksne udviklingshæmmede arrangeret af studerende og beboere som frivillige

Beboerne i Skejby Parkens Bofællesskab er glade for musik og sommerfestivaler - især Sølund Festivalen Om vinteren kan der mangle musikalske højdepunkter med samme fællesskab som omdrejningspunkt at se frem til. Mini-festivalen skal gøre noget ved dette. I fællesskab med studerende fra VIA (Pædagoguddannelsen) og med støtte fra personale i bofællesskabet vil beboerne arrangere en dagsfestival, hvor for eksempel brugerbands fra handicapområdet - Mume (udviklingshæmmede) og De splittergale (Psykiatri), hvor en af beboerne selv er medlem - spiller op til en festlig eftermiddag og aften. Brugerbandenes optræden toppes med kopi-band/bands, som beboerne vælger ud fra deres favoritkunstnere (Det kunne f. eks være Kim Larsen-kopiband eller Birthe Kjær) . Gæsterne til festivalen er beboere i kommunens såkaldte "lette" bofællesskaber" for udviklingshæmmede samt hjemmeboende voksne fra samme gruppe.

 

I projektet er beboerne dermed selv frivillige, der (støttet) skal stable en minifestival på benene med alt hvad det inkluderer lige fra valg og booking af bands til invitationer, alt det praktiske, velkomsttale, programlægning, opstilling og så videre og så videre. Projektet skal hvile på ejerskab og følelsen af som frivillig at gøre noget godt og involverende for andre. Projektet vil samtidig give beboerne indsigt i projektarbejde og kan relateres til de festivaler, de allerede kender, så de til sommer vil tage af sted med nye indsigter og forhåbentlig også interesse for, hvordan for eksempel Sølund Festival stables på benene.

 

Projektet skal samtidig skabe samarbejdsrelationer til VIA og forhåbentligt bane vejen for nye fælles initiativer. Endelig ligger bofællesskabet lige bagved TV 2, og det vil være oplagt at tænke i en mindre pressedækning med udgangspunkt i dette bekendtskab. 

 

Til festivalen, der skal løbe fra om eftermiddagen og hen over aftenen skal der være en form for måltid. En pølsevogn, sandwich eller noget helt tredje. Støttepengene skal dermed bruges til betaling af bands og forplejning.