Gå tilbage

Run for Friendship mod corona

Katrine Kjøbæk Frederiksen Katrine Kjøbæk Frederiksen  •  02-01-2021  •  Stop corona forslag  • 

Kode for forslag: 33

Corona pandemien har påvirket vores allesammens liv. For mange mennesker er det svært at socialisere sig med andre og dyrke sport på en regelmæssig basis på grund af de nuværende restriktioner. Socialt samvær og fysisk aktivitet er ekstremt vigtigt for at forblive sund, og kan være med til at forebygge mentale og fysiske sygdomme.

Har du stemt på dette forslag? Tryk her for at fordele resten af pengene

Læs mere om forslaget herunder

Vi foreslår et corona-venligt projekt som kan hjælpe Aarhusianerne med at forblive sociale og aktive i disse svære tider. Vi har over de seneste par år etableret en løbeklub (Run For Friendship) i samarbejde med studenterhus Aarhus, som er tilpasset alle, der har lyst til at være en del af vores gruppe. Løbeklubben består af både danske og internationale i alderen 18 - 40 år, vi har dog ingen aldersgrænse, og består af både studerende (ca. to tredjedele) og færdiguddannede (ca. en tredjedel). 

Corona restriktionerne gør det svært at skabe sociale relationer, og de rammer derfor især folk, der kommer udefra og især de internationale studerende, som hverken har familie eller et etableret socialt netværk i Aarhus. For at kunne inkludere alle, foregår træningen på engelsk. Der er dog altid dansktalende trænere eller deltager til stede, som kan videregive instruktioner på dansk, hvis det skulle blive nødvendigt. Vores træning er centreret omkring løb, som derfor udgør to af vores ugentlige træninger. Derudover laver vi også styrketræning og boldspil 1-2 gange om ugen. Som motionsklub imødekommer vi alle fitness niveauer fra totalt nybegyndere, som aldrig før har løbet i deres liv, til ambitiøse atleter. Alt vores træning foregår udendørs og i grupper bestående af 10 eller færre personer, så vi overholder de nuværende corona restriktioner. Dette betyder, at vi typisk har fire forskellige grupper (vi har derfor plads til 40 personer på nuværende tidspunkt), som er opdelt efter de deltagendes løbe niveauer, og at hver gruppe træner forskellige steder i lokalområdet. Både vores løbetræning (tirsdag og torsdag) og styrketræning/boldspil (onsdag og nogle gange søndag) starter med en let opvarmning efterfulgt af intervaltræning, der er tilrettelagt efter de forskellige gruppers niveauer. Hver gruppe trænes af en af vores frivillige Run For Friendship trænere. Som trænergruppe er vi altid interesseret i at optage nye trænere, hvis vores medlemmer kunne have lyst til at prøve kræfter med dette. Dette betyder også, at vores projekt ikke kun tilbyder sport og socialt samvær i et sikkert miljø, men også giver mulighed for, at man kan prøve kræfter som træner og at tale foran en flok, hvilket er vigtige egenskaber man kan tage med videre i livet.

Deltagelse i vores forskellige aktiviteter er fuldstændigt frivilligt, uforpligtende og gratis. Vores trænere arbejder på frivillig basis og det eneste krav vi har til vores deltagere er, at de fra gang til gang melder om de ønsker at deltage i træningen på vores facebook gruppe, så vi kan sikre, at vi ikke overskrider de nuværende corona restriktioner. 

Vores foreslåede projekt har den fordel, at vi allerede har den grundlæggende infrastruktur på plads. For eksempel har vi en gruppe af erfarne trænere og et netværk til at kommunikere vores aktiviteter via facebook og andre sociale medier, og ydermere en person som specifikt har ansvar for at varetage denne opgave. De nuværende corona restriktioner forhindre os dog i at kunne tilbyde vores deltagere opbevaring af jakker og andre ejendele i studenterhuset, og vi har ikke adgang til indendørs faciliteter. Dette udgør en udfordring, når vejret er koldt, da opbevaring af varmt tøj til før og efter træningen ikke er muligt. Derudover betyder det kolde vintervejr og mangel på indendørsfaciliteter, at styrkeøvelser, der kræver, at man er på jorden (f.eks. mavebøjninger) ikke er muligt uden at blive kold. For at sikre, at folk kan holde varmen før, under og efter træning, og derved forhindre sygdom, har vi brug for et skab til opbevaring af deltagernes tøj og træningsmåtter til styrketræning. For at overholde de nuværende restriktioner, vil skabet blive placeret udenfor og både skab og måtter vil blive sprittet af før og efter brug. Derudover ønsker vi også at bruge den mulige økonomiske støtte til at købe refleksveste til vores løbere, så vi øger sikkerheden, når vi løber i det mørke vinterhalvår, til en højtaler til styrketræning og til forskellige bolde til boldspil. 

An English version of the project description can also be found under attached documents with the title RFF against corona project description.

Lokation: Studenterhus Aarhus

Oprettet på vegne af: Run for Friendship - Aarhus

Dokumenter (3)

Har ingen milepæle