Sammen om Aarhus

Gå tilbage

En aktiv velkomst til alle på Tranbjergskolen

Charlotte Vind Pless Charlotte Vind Pless  •  13-03-2020  •  Tranbjerg deltagerbudget  • 

Indgangen til Tranbjergskolen afd. Kirketorvet kunne godt være mere indbydende
Indgangen til Tranbjergskolen afd. Kirketorvet kunne godt være mere indbydende

Kode for forslag: 4

Tranbjerg Børnenes Venner ønsker at forandre den store skolegård på Tranbjergskolen afd. Kirketorvet til et byrum, som kan være samlingspunkt for alle byens borgere. 

Stemt på denne ide? Tryk her for at fordele resten af pengene.

 

Læs mere om forslaget

Ved at få lavet optegninger med termoplast på den nyanlagte asfalt ved indgangen til skolegården, vil alle blive budt velkommen af farver og det vil være svært ikke lige at hoppe med i hinkeruden eller at deltage i et spil ost. 

Budgettet dækker optegninger af følgende: 3 ostebaner, 40 fodspor i forskellige farver sat op som en slags hinkebane samt en stor velkomst cirkel, så alle får en aktiv velkomst, når de kommer på Tranbjergskolen.

Hvor foregår det?

Tranbjergskolen afd. Kirketorvet 22 er centralt beliggende i byen lige ved siden af byens indkøbscenter, biblioteket, læge, apotek osv. Ydermere kommer mange af byens borgere forbi i deres fritid, da skolegården er samlingspunkt for både svømmehallen, aulaen og gymnastiksalen.

Hvem er forslaget til for?

Optegningerne vil primært blive brugt af eleverne i 3-5. klasse, som bruger skolegården i både frikvarterer og i SFO-tid. Men da alle, som har sin gang på Tranbjergskolen kommer forbi optegningerne i løbet af dagen, er der mange flere, som vil kunne få glæde af optegningerne. Desuden er optegningerne blot starten på at forvandle den triste og uinspirerede skolegård til et attaktivet og spændende byrum, så på sigt forestiller vi os, at byen vil samles i skolegården til hygge og aktiviteter i fritiden og i weekenderne. 

Hvem har ansvaret?

Tranbjerg Børnenes Venner i tæt samarbejde med Tranbjergskolen 

Krav:

- Hvordan samler jeres forslag borgere i Tranbjerg?

Vi ønsker at transformere skolegården til et byrum som samler byen til hyggeligt samvær og sjove aktiviteter. Ost kan leges af alle fra 5-105 år og er virkelig et spil, som kan samle folk på tværs af alder. Vi forestiller os at skolegården vil summe af liv både i skoletid og fritid.

- Hvordan indgår bevægelse?

Når man møder en hinkebane er det svært for børn og barnlige sjæle ikke lige at hoppe med. Derudover er ost et spil, som kun kræver den optegnede bane og en bold. Det er desuden et spil, hvor man kan være uendeligt mange deltagere.

 - Hvordan er borgerne involveret i at drive forslaget?

Selve optegningerne er et lukket projekt, som er færdig og klar til brug så snart leverandøren er færdig med sit arbejde. Projektet omkring at istandsætte hele skolegården involverer både byens borgere og erhversliv og kan ikke realiseres uden, at byen står sammen om det. Men Tranbjerg Børnenes Venner møder allerede stor opbakning omkring de projekter, der allerede har været i gang og vi er slet ikke i tvivl om, at vi med hjælp fra byen kan løfte opgaven. Med optegningerne vil vi være godt i gang og det vil være startskuddet til at gøre meget mere for at give byens børn nogle bedre udearealer.

- Hvordan sikrer I at det bliver åbent for borgere i Tranbjerg? 

Skolegården er offentlig tilgængelig, da den er åben og kan derfor benyttes af alle, som måtte have lyst. Dog er skolegården ikke særlig attraktiv for hverken elever eller byens borgere, som den ser ud pt. Men det håber vi, optegningerne kan være med til at lave om på.

Hvad vil det koste?

66.080 kr ekskl. moms dækker alle udgifter ved at få optegnet følgende: 3 ostebaner, 40 fodspor sat op som hinkebane samt velkomstcirkel. Da asfalten er nyanlagt, er der ikke yderligere udgifter forbundet med opgaven.

Hvem kan vi kontakte, hvis vi har spørgsmål omkring forslaget?

Charlotte Pless, mobil: 22117706, mail: charlottevindpless@gmail.com

Lokation: Tranbjergskolen, Kirketorvet 22, 8310 Tranbjerg

Oprettet på vegne af: Tranbjerg Børnenes Venner

Dokumenter (1)

Forklaring på pris

Se vedlagt budget


Du skal log ind eller tilmeld dig for at skrive en kommentar.
 • Charlotte Vind Pless
  Charlotte Vind Pless  •  Oprettet af  •  04-05-2020 19:57:18

  Forestil jer skolegården forvandlet til et attraktivt samlingssted, hvor man kan mødes på tværs af generationer og baggrund i et uforpligtende fællesskab, hvor man ikke er afhængig af at være medlem i en forening eller klub. Her kan man komme som man er. Nogle mødes måske i en fodboldkamp imens teenagerne spiller en omgang basket, nogle børn lærer deres bedsteforældre at spille ost og en familie spiser madpakker i solen inden, ungerne smutter over i klatretårnet.

  Ingen stemmer  |  Jeg er enig 0 Jeg er uenig 0
  Ingen svar
  • Charlotte Vind Pless
   Charlotte Vind Pless  •  Oprettet af  •  04-05-2020 19:45:09

   Visionen for den store skolegård ved Tranbjergskolens indskoling på Kirketorvet er, at transformere den grå og triste skolegård til et attraktivt byrum til glæde og brug for alle byens borgere. Planen for, hvordan skolegården skal ende med at se ud, er lavet af skolens ledelse i samarbejde med skolebestyrelsen og det er den plan, Tranbjerg Børnenes Venner har sat sig for at hjælpe med at realisere. Det skal være et samlingspunkt for hele byen, hvor man kan mødes på tværs og måske skabe nye relationer. Der vil være multibaner, klatretårn, forskellige optegninger på asfalten, som indbyder til leg og et afslapningsområde med hængekøjer. Optegningerne ved indgangspartiet samt klatrevæggen på aulaen, er en del af den store helhedsplan.

   Ingen stemmer  |  Jeg er enig 0 Jeg er uenig 0
   Ingen svar
    Har ingen milepæle